Wegens leveringsproblemen kunnen wij momenteel geen nieuwe bestellingen aannemen.

Veelgestelde vragenWij geven u graag antwoord

Hieronder een aantal veelgestelde vragen met daarbij onze antwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen:
Is de bakfiets een veilig vervoermiddel?
Kan ik een bakfiets ook eerst bekijken en proberen?
Hebben jullie nog meer onderdelen en uitvoeringen?
Krijg ik de bakfiets rijklaar afgeleverd?
Wat zijn de belangrijkste verschillen bij de uitvoeringen?
Hoe ver kom ik met de accu van een electrische uitvoering?
Wat is de levertijd?
Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Wat zijn de verzendkosten?
Wat zijn de afmetingen van de bakfietsen?
Zit er ook garantie op de bakfiets en/of onderdelen?
Hulp bij montage?
Is het Fietsplan van mijn werk te gebruiken?
Kan ik de bakfiets ook verzekeren bij jullie?
Kan de bakfiets altijd buiten blijven staan?
Tot welke leeftijd kunnen kinderen in de bakfiets?
Versturen jullie ook naar België?
Wat is het retourbeleid?

 

Is de bakfiets een veilig vervoermiddel?
Ja, want de kinderen zitten vast met driepuntsgordels in een stevige houten bak. De kinderen zitten vóór de bestuurder. U kunt ze dus goed in de gaten houden. De bak is laag bij de grond waardoor het zwaartepunt ook laag ligt. Dit maakt de fiets erg stabiel. In vergelijking met een gewone fiets wordt het hierdoor mogelijk veel meer gewicht te vervoeren dan met een gewone fiets. Bij de electrische uitvoering van de CargoTrike worden beide voorwielen tegelijkertijd aangedreven. Bij het fietsen over hoogteverschillen dient u hier eenvoudig rekening mee te houden door de snelheid te verminderen.

 

Kan ik een bakfiets ook eerst bekijken en proberen?
Om onze kosten zo laag mogelijk (en uw besparing zo hoog mogelijk) te houden hebben we geen speciale winkel of showroom. Wel hebben wij een aantal bakfietsen direct op voorraad, die u eventueel kunt proberen. U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

 

Hebben jullie nog meer onderdelen en uitvoeringen?
We hebben de geprobeerd om de meest veelvoorkomende uitvoeringen en onderdelen te presenteren op deze website. Indien u een specifieke wens heeft m.b.t. een uitvoering of onderdeel dan kunt u contact met ons opnemen, we helpen u graag.

 

Krijg ik de bakfiets rijklaar afgeleverd?
Ja, helemaal. Daarbij monteren wij alle bestelde accessoires alvast in/op uw nieuwe bakfiets. Bij het afhalen of bezorgen zetten we het zadel op de gewenste hoogte en dan kunt u er direct mee fietsen.

 

Wat zijn de belangrijkste verschillen bij de uitvoeringen?
Bij de bakfietsen zonder STEPS electrische ondersteuning kunt u voornamelijk kiezen tussen het aantal versnellingen of de NuVinci traploze versnelling. Wanneer u een bakfiets wilt met STEPS electrische ondersteuning, dan kunt u kiezen uit de SRAM 2-versnellingen (automaat), de Di2 electrische versnelling en de NuVinci traploze versnelling. Hieronder worden deze typen versnellingen nog iets duidelijker uitgelegd.

SRAM 2-versnellingen (automaat)
Afhankelijk van de trapsnelheid zal de versnelling automatisch worden ingesteld. Er zijn geen verstellers en kabels, waardoor het systeem gemakkelijk en onderhoudsvrij is.

Di2 electronische versnelling
Afhankelijk van de trapsnelheid zal de versnelling automatisch op- en afschakelen. Ook is het mogelijk om handmatig te schakelen tussen de 8 versnellingen.

NuVinci traploze versnelling
Met de NuVinci traploze versnelling heeft u een versteller waarmee de versnelling traploos (dus zonder klik-interval) wordt geregeld. U heeft hiermee de fijnste versnelling gemakkelijk en snel ingesteld.

 

Hoe ver kom ik met de accu van een electrische uitvoering?
De actieradius varieert van 20 t/m 100 km en is afhankelijk van de belading, het terrein en de ondersteuning. U kunt er meer over lezen op deze pagina.

 

Wat is de levertijd?
De bakfietsen worden op bestelling gemaakt en worden met ongeveer 8 weken geleverd. Dit kan echter verschillen i.v.m. 'beperkte' beschikbaarheid van onderdelen. Zodra de bakfiets bij ons is gearriveerd nemen wij contact met u op om de levering met u te bespreken. De levertijd van de accessoires is meestal binnen 5 werkdagen. Mocht een levering iets langer duren dan nemen wij contact met u op.

 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Ja dat kan. Neem hiervoor even contact met ons op.

 

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten voor bakfietsen zijn € 49,00 binnen Nederland en € 75,00 binnen België. Op accessoires berekenen wij geen verzendkosten.

 

Wat zijn de afmetingen van de bakfietsen?
Klik hier voor een bestand met daarin alle afmetingen van de bakfietsen.

 

Zit er ook garantie op de bakfiets en/of accessoires?
Kort gezegd krijgt u standaard een jaar garantie op de onderdelen (en twee jaar op het STEPS systeem), behalve op de slijtageonderdelen zoals banden, ketting, etc. Op het frame en de voorvork is 10 jaar garantie van toepassing, met uitzondering van roest van binnenuit. Meer informatie over garantiebepalingen leest u in onze leveringsvoorwaarden.

 

Hulp bij montage?
De meeste pagina's van te monteren accessoires zijn voorzien van een downloadlink met montage-instructies. Indien een montage-instructie niet beschikbaar is, of u gewoon wat hulp nodig heeft, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

 

Is het Fietsplan van mijn werk te gebruiken?
Ja, dat is geen probleem. Vaak moet u de fiets zelf eerst afrekenen en de factuur (die u automatisch ontvangt) levert u dan in bij uw werkgever. Bij sommige fietsplannen rekent uw werkgever de fiets af. In dat geval kunt u het beste even contact met ons opnemen. We nemen uw wensen door en maken dan een offerte die u aan uw werkgever kunt overhandigen. Heeft u meer vragen of hulp nodig dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

Kan ik de bakfiets ook verzekeren bij jullie?
Ja, dat kan. Bij de bestelling kunt u als opmerking aangeven dat u de fiets wenst te verzekeren. De verzekering loopt via ENRA en het benodigde formulier zullen wij dan vast in orde maken. Bij het afleveren van uw bakfiets hoeft u het formulier slechts te ondertekenen en dan is de fiets direct verzekerd. De kosten zijn afhankelijk van uw woonplaats en het totaalbedrag en worden later apart van uw rekening afgeschreven. Op deze link kunt u de premie vast berekenen.

 

Kan de bakfiets altijd buiten blijven staan?
Ja, dat kan. De bakfietsen zijn ontworpen om weer en wind te kunnen doorstaan. Tijdens de ontwikkeling van de fiets is rekening gehouden met het feit dat veel mensen de fiets niet binnen kunnen zetten. Er wordt gebruik gemaakt van materialen van zeer hoge kwaliteit die jaren mee kunnen. Indien de fiets altijd buiten staat adviseren we wel om de fiets wel te voorzien van een All over Cover of een afdekzeiltje voor de bak.

 

Tot welke leeftijd kunnen kinderen in de bakfiets?
Dat hangt van verschillende factoren af. Van het gewicht van het kind bijvoorbeeld. Het blijkt dat als u kinderen op een gewone fiets niet meer goed kunt vervoeren omdat het te zwaar wordt, het op een bakfiets nog gemakkelijk gaat. Kinderen van 6 jaar oud worden nog vervoerd in de bakfiets.

 

Versturen jullie ook naar België?
Ja, dat is geen probleem. Er kom dan echter wat (extra) verzendkosten bij. Neem contact met ons op, dan maken wij graag een offerte voor u op.

 

Wat is het retourbeleid?
Bakfietsen kunnen niet worden geannuleerd of geretourneerd, omdat ze speciaal voor u op bestelling worden gemaakt. Alle onderdelen kunnen binnen 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd. In dit geval vragen we u om ons vooraf even per e-mail even te informeren. De verzendkosten voor retour zijn voor uw rekening. Binnen 14 dagen na ontvangst zullen wij het aankoopbedrag terugstorten.